Ο Γιάννης Tρυπάει τα Σώματα των Αθηναίων Απαλά

Ο Γιάννης Tρυπάει τα Σώματα των Αθηναίων Απαλά

Σύμφωνα με έναν βρετανικό αστικό μύθο, ο πρίγκιπας Αλβέρτος [σύζυγος της βασίλισσας Βικτωρίας] ήταν από τους πρώτους δυτικούς που έκανε  piercing στα γεννητικά όργανα –τον 19ο αιώνα. Ο λόγος ήταν ότι διέθετε τόσο huge προσόντα με αποτέλεσμα το πελώριο γαλαζοαίματο πέος του διαγράφονταν κομματάκι προκλητικά στα στενά παντελόνια της εποχής. Η εικόνα ερέθιζε τις κυρίες της αυλής και εξόργιζε την Αυτού Μεγαλειότητα η οποία είχε κουραστεί από τους ψιθύρους. Υπήρχε, όμως, κι ένα ακόμα πρόβλημα. Ο πρίγκηψ δεν βολευόταν να κάτσει καλά. Έτσι, πήρε τη μεγάλη απόφαση: Πέρασε μια μεταλλική μπάρα στη βάλανο του πέους του, την οποία γάτζωνε στα παντελόνια του και άρχισε να κινείται χωρίς να προκαλεί πια. Οι κυρίες άρχισαν να τον κοιτούν ξανά στα μάτια. Πιθανολογώ ότι θα υπήρχαν κι άλλες, λιγότερο επίπονες λύσεις, αλλά whatever.

Το σίγουρο είναι ότι αν συναντούσα σήμερα τον Αλβέρτο, η πρώτη ερώτηση που θα του έκανα είναι εάν πόνεσε.

Επειδή όμως μέχρι να εφευρεθεί επιτέλους η χρονομεταφορά θα χρειαστεί να περιμένω, είπα να κάνω σήμερα το πρωί μια βόλτα στα Μελίσσια για να συναντήσω έξω από το tattoo & piercing studio, One Love έναν professional piercer: τον Don Korleon (a.k.a. Γιάννη Όντο). Έχει κάνει κι εκείνος piercing στα γεννητικά του όργανα – όπως ακριβώς και ο Εξοχότατος.

Μου φτιάχνει καφέ, στρίβουμε από ένα τσιγάρο και  ακολουθεί ένας ορυμαγδός αποριών από πλευράς μου.

VICE: Γειά σου Don. Λύσε μου την απορία. Πονάει; Αλήθεια, πονάει το piercing στα γεννητικά όργανα;

Don: Το piercing, ως διαδικασία, είναι περισσότερο ψυχοφθόρο, παρά επίπονο. Όλα είναι στο μυαλό. Ο πόνος διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα μόνο. Το θέμα είναι να είσαι σίγουρος για την απόφασή σου. Όσον αφορά στους πελάτες μου, εγώ προσπαθώ να τους ηρεμήσω πριν μπούμε στο studio και, κυρίως, να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους. Συνήθως τους αρέσει να παρομοιάζω τη διαδικασία με το σεξ: Στην αρχή φοβάσαι, μετά πονάς λίγο, αλλά στο τέλος σ΄αρέσει. Σέβομαι απόλυτα την απόφασή τους να μου εμπιστευτούν το σώμα τους και εγώ προσπαθώ πάντα η όλη διαδικασία να τους μείνει ως μια ευχάριστη ανάμνηση. Δίνω όλη μου την ενέργεια.

Μπορώ να μετρήσω πάνω από δέκα σκουλαρίκια αυτή τη στιγμή πάνω στο πρόσωπό σου. Πόσες τρύπες έχεις κάνει συνολικά;

Οι τρύπες που έχω στο σώμα μου είναι σίγουρα πάνω από 110. Προσπάθησα να τις μετρήσω και σταμάτησα στις 87, γιατί βαρέθηκα να μετράω. Αυτή τη στιγμή έχω 45 ανοικτές τρύπες. Οι υπόλοιπες αυτενέργησαν… έκλεισαν με τον καιρό.

Πότε έκανες το πρώτο σου piercing;

Σε ηλικία 12 ετών. Ήμουν στη παραλία με την οικογένεια μου και πέρασε ένας τύπος με τζίβες, μούσια, φουλ τατού και σκουλαρίκια. Όλοι γύρισαν επιδεικτικά, αδιάκριτα και τον κοιτούσαν. Κατάλαβα ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι κατέκριναν το παλικάρι, λόγω της εμφάνισης του και διαμόρφωσαν μια άποψη γι΄αυτόν, χωρίς καν να του έχουν μιλήσει. Κάπου εκεί αποφάσισα ότι ήθελα να αλλάξω τον κόσμο. Ήθελα να είμαι εγώ αυτός με τα σκουλαρίκια και τα περίεργα μαλλιά που θα απεδείκνυα σε όλους ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν χαρακτηρίζει την ψυχή και την προσωπικότητα.

Δεν το έκανες απο μαγκιά, δηλαδή, όπως αρκετά παιδιά στην ηλικία αυτή;

Όχι, δεν το έκανα από μαγκιά. Μεγάλωσα σε χωριό 10.000 κατοίκων και σε μία επαρχιακή κοινωνία το piercing θεωρείται ταμπού. Εγώ και άλλα τρία παιδιά είχαμε σκουλαρίκι. Ποτέ μου δεν αισθάνθηκα μάγκας, αντιθέτως για μένα είναι τρόπος ζωής, μια ολόκληρη φιλοσοφία.

Όταν σε ρώταγαν, τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις απαντούσες professional piercer;

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα γινόταν το επάγγελμά μου. Είναι ευλογία να κάνεις αυτό που αγαπάς και ειδικότερα στην Ελλάδα της κρίσης. Είμαι 21 χρονών και κάνω αυτό που γουστάρω. Υπάρχει καλύτερο πράγμα;

Οι γονείς σου πως αντέδρασαν όταν είδαν να αυξάνονται κατά δεκάδες τα σκουλαρίκια σου. Σε αποδέχονται;

Με αποδέχονται μεν, αλλά δεν μπορούν να κατανοήσουν τον λόγο της επιλογής μου. Συχνά με ρωτούν γιατί κάνω τόσες πολλές τρύπες. Τους απαντώ ότι για μένα είναι τρόπος ζωής. Αυτός είμαι εγώ. Είτε πρόκειται για την οικογένεια μου, είτε για ολόκληρη την κοινωνία, θεωρώ ότι είναι ένδειξη πολιτισμού να αποδεχόμαστε κάποιον όπως ακριβώς είναι.

Στρατό πήγες ή στράβωσες;

Ένας άνθρωπος με piercing σκέφτεται, τρώει, κοιμάται,  πάει στρατό, δουλεύει, κάνει οικογένεια… Κάνει αυτό που θέλει, όταν το θέλει! Αυτό είναι φιλοσοφία ζωής. Ήθελα να πάω στρατό και το έκανα. Υπηρέτησα ως έφεδρος ανθυπολοχαγός των Ειδικών Δυνάμεων.

Υπάρχει προκατάληψη στην ελληνική κοινωνία του 2014;

Προκατάληψη υπάρχει, κυρίως από άτομα της ηλικίας μου όσο περίεργο κι αν ακούγεται. Στο δρόμο, νοιώθω πολλές φορές βλέμματα να πέφτουν πάνω μου. Δεν σκύβω όμως το κεφάλι. Προσεγγίζω αυτά τα άτομα και προσπαθώ με το λόγο μου να τα κερδίσω. Άμα κερδίσεις έναν άνθρωπο με το χαρακτήρα σου, τότε παύει να παίζει ρόλο η εμφάνιση. Βέβαια, στη συνέχεια αρχίζουν οι ατελείωτες ερωτήσεις γύρω από τα piercing. Πόσα έχεις; Πότε τα έκανες; Έχεις κάνει και στα αρχίδια; Κυρίως στο μετρό μου συμβαίνει αυτό [γελάει]. Επειδή έχω γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους από το εξωτερικό, θέλω να σημειώσω ότι η προκατάληψη δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Οι περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν χωρίς να διακρίνουν τη ψυχή από το σώμα. Είναι θέμα παιδείας.

Και οι γυναίκες; Φτιάχνονται ή φοβούνται;

Πολλές κοπέλες θεωρούν ότι κάποιος με πολλά σκουλαρίκια είναι ταυτόχρονα και πολύ γαμάτος. Εγώ, εκτιμώ εκείνες που θέλουν πρώτα να γνωρίσουν πρώτα εμένα, τον εσωτερικό μου κόσμο και μετά τα σκουλαρίκια μου. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να ισχύει για όλους και όχι μόνο για εκείνους που έχουν πολλά piercing ή τατουάζ.

Πως είναι να τρυπάς ένα γυμνό γυναικείο σώμα;

Για μένα το ανθρώπινο σώμα είναι ένας καμβάς, χωρίς φύλο. Το piercing είναι η δουλειά μου και λειτουργώ ως επαγγελματίας. Εντάξει, μπορεί να πω ένα αστειάκι παραπάνω, εάν πρόκειται για πελάτισσα, αλλά μέχρι εκεί. Θεωρώ, ότι θα ήταν ανήθικο να έβλεπα σεξουαλικά ένα γυναικείο σώμα εν ώρα εργασίας. Και αυτό ισχύει για κάθε επάγγελμα, όχι μόνο στο χώρο των piercing.

Έρχονται αρκετά κορίτσια στο One Love για piercing;

Έρχονται πολλά κορίτσια στο μαγαζί και ζητούν όλο και πιο εξειδικευμένα piercings. Τώρα παίζει πολύ στη μόδα η τρύπα στη ρώγα. Σπανιότερα ζητούν στα γεννητικά όργανα, αλλά αυξάνονται συνεχώς οι περιπτώσεις.

Υπάρχουν νέες τάσεις στη δουλειά σου, όπως το stretching, τα τελευταία χρόνια;

Νέα πράγματα βγαίνουν, αλλά δεν βρίσκουν πάντα ανταπόκριση στο ευρύ κοινό. Να τονίσω, ότι οποιοδήποτε piercing μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Σημασία έχει πώς νοιώθει ο καθένας όμορφα, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Σίγουρα υπάρχει εξέλιξη στον χώρο, όπως το body modification, το scarification και τα subdermal implants.

Βλέπω πως έχεις κόψει τη γλώσσα σου στα δύο (split). Κι αυτό μόνος σου το έκανες;

Το split της γλώσσας είναι κάτι που ήθελα από τα 16 μου. Ωστόσο περίμενα μέχρι να νοιώσω έτοιμος. Πριν έξι μήνες έκλεισα τα 21 και αποφάσισα πως ήρθε η στιγμή. Αν και τις περισσότερες τρύπες πάνω μου τις έχω κάνει μόνος μου, για το split με βοήθησε ένας φίλος μου από τη Θεσσαλονίκη, τον οποίο θεωρώ κορυφαίο στο χώρο των body modifications.

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να μετανιώσεις κάποτε;

Δεν γίνεται να μετανιώσεις για πράξεις του παρελθόντος, εφόσον προέρχονται από συνειδητές αποφάσεις. Θέλεις κάτι τώρα; Κάντο, αφού όμως πρώτα είσαι 100% σίγουρος. Διαφορετικά καταπιέζεσαι, έχεις αποθημένα και δεν θα είσαι ποτέ ευτυχισμένος.

Ευχαριστώ Don.

 

Share on: